Back To School!



school reunion of Sky High Girls School
Assalamualaikum

     Bila sebut pasal sekolah, mesti teringat kawan-kawan lama.. teringat kelas2 yang pernah diduduki.. teringat cikgu-cikgu yang banyak membantu.. teringat denda2 tak siapkan homework.. eh? hahahah rasa macam baru lagi tinggalkan sekolah, dah nak masuk 2 tahun rupanya tak jejak kaki kat sekolah tu :P btw

      So disebabkan nak buat sesi throwback kononnya, kite and teammates pilih tema "School Reunion" untuk assesment public speaking for special occasion. Eh ni bukan school reunion sesama kawan sekolah tauu... memain je :P Nasib baik pilih tema ni, rasa enjoy jugaklah nak buat! Bila kita buat sesuatu dengan senang hati, kita akan rasa urusan kita tu mudah. Betul tak? hewhew.
 
      Nak dijadikan cerita, dalam assesment ni, setiap ahli kumpulan kena bagi speech. Dah nama pun public speaking class, bercakap jelah assesment kite. Setiap orang play different role. Ada group2 lain buat pasal pengebumian, pasal Miss Asian 2016, pasal Sport day and last kitorang punya group.. School Reunion. Dalam group kite; first kitorang decide nama skolah.. "Sky High Girls School". haaa cliche sangat kan, nama nak gempak je hahahaha. memandangkan semua ahli kitorang perempuan, so tu yg letak girls school konon2 la. Yang jadi pengetua,Izyan.. Aiza sebagai head prefect yang skrg dah jadi lawyer. Kamalia sebagai best academic student yang dah jadi bisneswoman berjaya.. Farisha sebagai best sport student.yang dah jadi atlet tenis muslimah no 1 dunia. Amira sebagai student yg bermasalah time skolah tapi turns to be one of successful person which is jadi ahli psikologist. And last, aku jadi Emcee untuk event school reunion tu kekonon masa tu pekerjaan aku newsreader kat CNN. hahahaha propa betul.

     Di hari kejadian, alhamdulillah everything going well! sebabkan aku jadi MC, so aku la yang banyak cakap. at first, gugup gak la, nervous punya pasal. Pastu bila tengok sir Jefri senyum, aku rasa tenang sikit :P kikikiki selalu dia observe student muka serius gila nak mateyyy. Mungkin sebab mood dia baik kot time tu, maklumlah hari keesokkanya birthday dia. Nyanyi la birthday song kat dia dalam kelas... Happy birthday sir! hahaha

     Okay cukuplah tu. Jom tengok gambar :D enjoy!

my public speaking classmates section 803

with sir jefri. huhuhu

teammates ! :D

hai farisha and am!

       Oh btw, kitorang tebalkan muka je berlegar-legar dalam UIA pakai baju sekolah. pergi kooperasi, akak tu tegur "eh budak sekolah mana ni?" hahahaha pastu gi cafe untuk makan, semua macam pandang pelik. Lantak lah hewhew . Bukan selalu dapat peluang pakai baju sekolah kan :) pape pun, korang simpan lagi tak baju sekolah? kalau simpan , baguslah . buat kenangan weh! sekali seumur hidup je pakai baju sekolah ni. Dah masuk u , pening kepala nak pikir pakai baju apa, tudung apa, colour warna apa setiap hari nak ke kelas. Zaman sekolah, everything being organized. Heaven gak la kadang2 ada peraturan camtu. hmm Rindu sekolah :P

        Okaylah. Tu je nak citer untuk entri kali ni. Jumpa lagi nanti!

Assalamualaikum.

2 comments:

By TwentyTwo said...

seronok nya jadi budak sekolah balik :P

ejulz said...

Rindu zaman sekolah :)